LL BOLAGET AB - Vi ordnar med transporter!
RSS

Senaste inläggen

Förändringens tider...
Vinter -30 grader kallt
Nya lastbilen är i trafik
www.budguiden.se
Uppgradering av fordonsparken

Kategorier

transport
drivs av

Min blogg

Nya däck!

Nu har vi monterat på nya vinterdäck på lastbilen, det blev en dyr historia.

Kunde inte förmå mig att köpa "billiga" styrdäck, det fick bli Michelin XFN 2 med anti splash kant (den gör att vatten/snömodd stänker åt sidan, inte rakt upp), det blev en stor skillnad på fäste och stänk.

På driven monterade vi regummerade däck (Piteå-pang) med Bandags mönster SIT, det det ger bästa fästet på is och snö, och har alltid fungerat bra.

Sedan började det kosta pengar igen....!  När vi monterade av drivhjulen konstaterade vi att det var sprickor i bromsskivorna! Nya skivor införskaffades på Rydahls, Konstaterade att oken kärvade, renoverade ok beställdes, nya belägg, nya axel tätningar. När vi monterade ihop hjulnavet insåg vi att ett hjullager behövde bytas, Rydahls fixar lager, (de har bra service), sedan börjar det pysa luft ur en snabblossningsventil, byter den, felet kvrstår, lämnar in på Norrlands bil de byter en bromsklocka och tre sensorer till ABS systemet, EC lampan lyser också,+ abs lampan, lämnar in på Norrlands bil igen, de byter framhjulslager och kuggkrans...
det blev lite bättre...

Det verkar som om reparationerna efter däckbytet blev dyrare än däcken som monterades, men huvudsaken är att däcken/bromsarna funkar bra ute på de hala väglaget iallafall!   

/Jerker

0 kommentarer på Nya däck!:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
Site Builder drivs av  Vistaprint